Specjalista ds. dietetyki oraz żywienia człowieka

Oferta skierowana jest do osób które chcą poznać zasady zdrowego
odżywiania oraz dietetyki. Jak również do pracowników zakładów żywienia
zbiorowego, przedszkoli, szkół, itp.

Ilość godzin: 40

Cel edukacyjny

Program dostarcza wiedzy z zakresu zasad odżywiania człowieka oraz dietetyki ogólnej, umiejętności organizacji pracy zakładów żywienia zbiorowego i prowadzenia profilaktyki zdrowotnej wśród dzieci i młodzieży oraz osób dorosłych i seniorów. Uczestnik szkolenia pozna też zasady planowania żywienia, przygotowywania posiłków oraz zdrowych zakupów.

Efekty uczenia się

Uczestnik szkolenia zna i potrafi:

  • zasady zdrowego żywienia
  • określić parametry ciała BMI
  • określić zapotrzebowanie energetyczne człowieka
  • dobrać dietę w zależności od zapotrzebowania
  • planować zdrowe zakupy
  • przygotowywać zdrowe posiłki

Zainteresowany? Skontaktuj się z nami za pomocą formularza.